Bork Groep maakt bouwen duurzamer

Bork Groep maakt bouwen duurzamer

Door de eeuwen heen heeft de bouwsector zich ontwikkeld van het simpelweg stapelen van bakstenen tot de creatie van ingenieuze structuren. Maar in het licht van de huidige klimaatverandering is het nu belangrijker dan ooit om verder te kijken dan alleen de bouw. In dit artikel ontdekken we hoe Bork Groep bouwen en demonteren duurzamer maakt, zowel in hun werkwijzen als in hun benadering van recycling en milieutechnieken.

Een nieuwe benadering van bouwen en demonteren

Tegenwoordig is bouwen meer dan alleen het realiseren van een gebouw. Er wordt nu meer rekening gehouden met het milieu en hoe we in de toekomst omgaan met een gebouw. Bork Groep is een familiebedrijf dat al sinds 1946 actief is in de sector en dat duurzaamheid als een cruciale factor in hun werkzaamheden ziet. Gevestigd in Assen, Groningen en Stuifzand, zetten zij zich in voor hergebruik, recycling, sanering, milieutechnieken en sloopwerken. Hun benadering toont aan hoe we met bestaande middelen een duurzamere bouwmethode kunnen bereiken.

Geavanceerd recyclingproces

Bork Groep heeft een geavanceerd systeem voor afvalbeheer ontwikkeld dat zich richt op het maximaliseren van recycling en het minimaliseren van afval. Daarnaast zetten ze zich in voor het 1 op 1 hergebruiken van bouwmaterialen. Ze bekijken de levenscyclus van bouwmaterialen en hebben innovatieve manieren bedacht om deze op een duurzamere manier te gebruiken. Hun werk draagt bij aan het verminderen van de hoeveelheid bouwmateriaal die op stortplaatsen belandt en helpt de schadelijke uitstoot van de bouwsector te verminderen.

Voorop lopen op het gebied van duurzaamheid

Bork Groep is niet alleen bezig met het verduurzamen van hun eigen operaties, ze willen ook een leidende rol spelen in de sector. Ze streven ernaar de landelijke richtlijnen op het gebied van duurzaamheid, hergebruik en recycling altijd een stap voor te zijn. Het doel is om een betere wereld achter te laten voor toekomstige generaties, en ze geloven dat het nemen van proactieve stappen in de richting van duurzaam bouwen essentieel is om dat te bereiken.

Zo is een bezoek aan de website van Bork Groep de moeite waard als je meer wilt leren over hun duurzame benadering van bouwen. Of je nu in de sector werkt of gewoon geïnteresseerd bent in milieubewust leven, het is belangrijk om bedrijven te erkennen die zich inzetten voor het milieu en een duurzamere toekomst.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.