Artrokinesiologie HEELT BIJ DE BRON.

Artrokinesiologie HEELT BIJ DE BRON.

In de dynamische wereld van de gezondheidszorg blijven innovaties en vernieuwende aanpakken essentieel om patiënten de beste zorg te bieden. Een van de nieuwere allopathische concepten die golven maken in de fysiotherapeutische wereld is artrokinesiologie, een wetmatigheid ontdekt en uitgewerkt door J.R. Kloosterman. Maar wat is artrokinesiologie precies? Hoe werkt het en wat maakt het uniek? Laten we het verder onderzoeken.

Wat is artrokinesiologie?

Artrokinesiologie is een innovatieve behandelmethode ontwikkeld met als doel het voorkomen en verhelpen van gewrichtsklachten en de mogelijk vegetatieve gevolgen. De aanpak is gebaseerd op een wetmatigheid de ‘vaste punten’-theorie en legt de nadruk op het detecteren en verhelpen van de oorzaken van het probleem in plaats van alleen op de symptomen te richten.

De vaste punten-theorie in artrokinesiologie

In de wereld van de fysiotherapie is een gedegen begrip van het menselijk lichaam en hoe de delen samenwerken essentieel. De behandeling van de artrokinesioloog  stelt dat de oorzaak van gewrichtsproblemen kan worden opgelost door rekening te houden met ‘vaste punten’, botten die als “frame” dienen.  Door te identificeren waar in het lichaam bepaalde klachten kunnen ontstaan, kan de artrokinesioloog een effectieve en gepersonaliseerde behandeling voor de patiënt opstellen en uitvoeren.

Hoe verschilt artrokinesiologie van traditionele fysiotherapie technieken?

In contrast met traditionele fysiotherapie, die vaak focust op symptoomverlichting, wordt in de artrokinesiologie de oorzaak bij de wortel aangepakt. Dit biedt een meer diepgaande en duurzame oplossing voor lichamelijke klachten. In plaats van de symptomen te onderdrukken, pakt artrokinesiologie de oorzaken van het probleem aan. De methode erkent dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn en dat een holistische aanpak de sleutel is tot genezing.

Waar kun je artrokinesiologie leren?

Hoewel artrokinesiologie een relatief nieuwe discipline is, breidt het snel uit met fysiotherapeuten die de diagnose-, behandel- en genezingsprocessen willen verbeteren.

Op de website, artrokinesiologie.nl, staat de informatie over de opleiding om fysiotherapeuten door heel Nederland kennis te laten maken met deze unieke behandelmethode.

Het streven naar betere gezondheidszorg stopt nooit en innovatieve technieken zoals artrokinesiologie dragen bij aan dit doel. Door dieper in te gaan op de oorzaken van problemen, in plaats van alleen de symptomen te behandelen, heeft artrokinesiologie een belangrijke rol in de toekomst van fysiotherapie.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.