Buitengewone Kinderopvang: Een Kijkje in het Hart van de Roezemoes
21 juli 2023 

Buitengewone Kinderopvang: Een Kijkje in het Hart van de Roezemoes

De Roezemoes, gelegen in het pittoreske Lelystad, is meer dan zomaar een kinderopvang. Vanaf het moment dat u voet zet in deze opvang, wordt u meegezogen in een wereld waarin de focus ligt op de groei en ontwikkeling van het kind, terwijl er tegelijkertijd een omgeving van plezier, liefde en respect wordt gecreëerd.

Waar het Allemaal Begon

Het begon allemaal met de visie van een betrokken ouder die in 2008 besloot de stap te zetten naar het professionaliseren van een bestaande peuterspeelzaal. Wat begon als een kleine onderneming, groeide uit tot een organisatie met een dagverblijf en een Buitenschoolse Opvang (BSO). En de Roezemoes stopte daar niet.

Een Unieke Benadering van Kinderopvang

De Roezemoes gaat verder dan de standaard kinderopvang. De visie van deze organisatie is gebaseerd op het respecteren en koesteren van de individualiteit van elk kind. Kinderen worden aangemoedigd om op hun eigen tempo te groeien en te ontwikkelen. Zelfredzaamheid is een belangrijk aandachtspunt, met de nadruk op de voorbereiding van kinderen op de basisschool.

Het hart van de Roezemoes ligt bij het bieden van een gezonde omgeving. Gezonde, biologische voeding en veel beweging maken deel uit van het dagelijks programma. Maar dat is nog niet alles.

De Roezemoes en de Natuur: Een Perfecte Combinatie

De Roezemoes gelooft in het bewust maken van de natuur. Dit betekent niet alleen tijd buiten doorbrengen, maar ook een directe interactie met de natuur. De kinderen kunnen bijvoorbeeld op insectenjacht gaan in de tuin, waardoor ze een band opbouwen met de natuur en tegelijkertijd leren over de dieren die erin leven.

Bij de Roezemoes leren kinderen over verantwoordelijkheid door de zorg voor de kippen die op de locatie wonen. Het verzamelen van eieren is een activiteit waar de kinderen dol op zijn en die bijdraagt aan hun begrip van waar voedsel vandaan komt.

Een Toegewijd Team

Het team van de Roezemoes is klein maar zeer toegewijd. Vanaf september zal het team uit vijf vaste medewerkers bestaan, ondersteund door een BBL-leerling. Ondanks de kleinschaligheid van de organisatie, wordt er veel belang gehecht aan continue verbetering en opleiding. Daarom worden er gedurende het jaar verschillende cursussen aangeboden.

Bij de Roezemoes is de missie eenvoudig: zorgen dat kinderen zich kunnen ontwikkelen in een omgeving waar ze mogen zijn wie ze zijn. In de Roezemoes krijgen kinderen de kans om te leren, te groeien en bovenal, om plezier te hebben.

Als u op zoek bent naar een plek waar de liefde voor leren en de natuur hand in hand gaan, waar gezondheid en welzijn een prioriteit zijn, en waar elk kind uniek is, dan is de Roezemoes de ideale plek voor u.

Kinderopvang de Roezemoes is te vinden op Maasstraat 29, 8226 LP in Lelystad en is te bereiken op het nummer 0320 24 37 63. Maak vandaag nog een afspraak en ervaar zelf de unieke sfeer die de Roezemoes te bieden heeft.

Over de schrijver
Als één van de toegewijde schrijvers van Honesy.nl, zet ik me volledig in om de verhalen en successen van Nederlandse bedrijven op een boeiende en informatieve manier te delen. Door mijn interesse in schrijven en lokale ondernemingen draag ik bij aan het versterken van de Nederlandse zakelijke gemeenschap.
Reactie plaatsen