Een Revolutionaire Benadering van Leefstijlgeneeskunde: SB Internist-Leefstijlarts
11 augustus 2023 

Een Revolutionaire Benadering van Leefstijlgeneeskunde: SB Internist-Leefstijlarts

Bij SB Internist-Leefstijlarts vinden patiënten niet alleen een medische expert, maar een luisterend oor en een partner in gezondheid. Gespecialiseerd in leefstijl gerelateerde aandoeningen, met een focus op overgewicht, gaat de praktijk verder dan traditionele zorg.

Een Unieke Aanpak: Persoonlijke en Tijd-Rijke Consultaties

De consultaties bij SB Internist-Leefstijlarts duren minimaal een uur, het dubbele van wat gangbaar is in de medische wereld. Deze extra tijd stelt de internist in staat om goed te luisteren en gericht aan de slag te gaan. Het is een aanpak die echte resultaten oplevert, waarbij patiënten zich gehoord en begrepen voelen. De praktijk biedt ook de mogelijkheid tot bloedonderzoek, metingen en doorverwijzing indien nodig.

Ruimte voor sport

Daarnaast biedt SB Internist-Leefstijlarts ook ruimte voor sportlessen. Dit is geen toevallige toevoeging, maar een integraal onderdeel van de visie dat gezondheid niet alleen gaat over ziekte en behandeling, maar over het volledige welzijn van de persoon. Het weerspiegelt de overtuiging dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, en dat een geïntegreerde benadering de sleutel is tot echte gezondheid.

Samenwerking en Overleg: Uw Gezondheid, Uw Beslissing

SB Internist-Leefstijlarts staat voor samenwerking. Elke stap in de behandeling wordt besproken en samen met de patiënt besloten. De expertise en wetenschappelijke achtergrond van de internist vormen hierbij een solide basis voor gezamenlijke besluitvorming. Door de goede samenwerking met de patiënt kan er een plan op maat worden opgesteld. 

Een Maatschappelijke Rol: Preventie en Begeleiding

Met een duidelijke visie op preventie en de rol van gezondheidszorg in de samenleving biedt SB Internist-Leefstijlarts meer dan alleen medische behandeling. Een centraal element in de praktijk is de erkenning dat veel mensen verdwalen in de complexe wereld van de hedendaagse gezondheidszorg. De internist ziet zijn maatschappelijke rol dan ook als gids, om mensen te helpen de juiste weg te vinden. Dit is niet alleen een kwestie van medische behandeling, maar ook van begrip, communicatie en educatie. De aandacht voor preventie is hierbij cruciaal, waarbij de internist streeft naar het empoweren van patiënten om controle te nemen over hun eigen gezondheid en welzijn. 

Contactinformatie: Bereikbaar en Toegankelijk

Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met SB Internist-Leefstijlarts via contact@sbinternist.nl of +31 6 27495828. Gevestigd in een voormalige fysiotherapiepraktijk in Uitgeest, is de praktijk ook bereikbaar met openbaar vervoer en biedt gratis parkeerruimte. Of u nu een bestaande patiënt bent of nieuw in de wereld van leefstijlgeneeskunde, u zult de aandacht en zorg vinden die u verdient in de Praktijk Uitgeest.

Over de schrijver
Reactie plaatsen