Pluktuin Dordrecht: Een oase van bloemen en gemeenschap
14 september 2023 

Pluktuin Dordrecht: Een oase van bloemen en gemeenschap

Pluktuin Dordrecht, gelegen op het schilderachtige landgoed Merwezigt, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de dagen waarop het land voornamelijk werd gebruikt als weide voor grazende koeien. Echter, sinds het voorjaar van 2018 heeft het landschap een opmerkelijke transformatie ondergaan. Een deel van het landgoed werd omgeploegd en over ruim een hectare werd een wilde bloementuin aangelegd. Deze tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een bron van vreugde voor de gemeenschap.

Het verhaal achter Pluktuin Dordrecht

Wat Pluktuin Dordrecht zo uniek maakt, is de inclusieve benadering van de tuin. Hoewel het landgoed priv├ębezit is, opent de familie de tuin regelmatig voor het publiek. Omwonenden en andere ge├»nteresseerden worden uitgenodigd om te komen plukken en genieten van de bloemenpracht. Voor een kleine vergoeding kan men een bos bloemen plukken, wat bijdraagt aan het inzaaien van de tuin voor het volgende seizoen.

Diensten en speciale kenmerken

Naast het bieden van een prachtige pluktuin, biedt Pluktuin Dordrecht ook de mogelijkheid om het overkapte terras bij de tuin af te huren. Hobbyfotografen kunnen ook in alle rust komen fotograferen en genieten van de natuurlijke schoonheid van de tuin. Bovendien heeft Pluktuin Dordrecht zich gecommitteerd aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. In 2020 besloten ze het initiatief van de jonge Dordtenaar Stan van der Weijde te ondersteunen, die zich inzet voor het bieden van onderdak en scholing aan weeskinderen in Congo. Dit doen ze door evenementen te hosten en kaarten te verkopen voor zijn stichting, 4WATOTO.

Contactgegevens van Pluktuin Dordrecht

Pluktuin Dordrecht is gevestigd aan de Kromme Zandweg 73, 3319 LC Dordrecht. Tijdens het seizoen is de tuin elke zaterdag geopend van 9:30 tot 12:30. Reserveringen zijn niet nodig. Voor het huren van de locatie of andere vragen kunt u mailen naar info@pluktuindordrecht.nl. Voor dringende vragen die niet via e-mail kunnen worden beantwoord, kunt u tijdens kantooruren bellen naar 06 49 19 39 62. Je kunt ook terecht op hun website, Pluktuindordrecht.nl.

Een gemeenschap van bloemenliefhebbers

Pluktuin Dordrecht is meer dan alleen een tuin; het is een gemeenschap van bloemenliefhebbers, natuurliefhebbers en mensen met een hart voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met hun motto "#PLUKGELUK" streven ze ernaar om geluk en schoonheid te verspreiden in de gemeenschap van Dordrecht en daarbuiten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen